Specialisaties

We bepalen samen met jou welke behandelmethode het best bij jou past. Je vindt bij ons verschillende specialismen onder één dak, waardoor we jouw klachten van verschillende kanten kunnen bekijken en samen tot een goede, duurzame oplossing kunnen komen.

Bij Fysiotherapie de Pijp voert de fysiotherapeut een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. De fysiotherapeut kan je pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen. Denk aan tape, shockwave therapie, dry-needling of revalidatietechnieken. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht met een doorverwijzing van je huisarts, maar je kunt ook zelf direct contact met ons opnemen.

Tijdens je eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen aan je te stellen en vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit behandelplan wordt voor jou persoonlijk samengesteld en is daardoor maatwerk. Elke mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteedt de fysiotherapeut veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenruimte. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam.

Heb jij een van deze klachten?

  • Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet
  • Chronische schouderklachten
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Chronische elleboogpijn (tennis – of golferselleboog)
  • Chronische nek -, Schouder – of rugpijn en spierspanning (trigger points)
  • Andere spier- en peesgerelateerde klachten
  • Chronic Pelvic Pain syndroom (CPPS)

Shockwave therapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop ‘schokgolven’ op de klacht worden gericht. De shockwaves veroorzaken in het lichaam een biologisch effect. Onderzoek toont aan dat schokwave therapie vaak goede resultaten geeft.

Dry needling is een van de effectieve methodes om myofasciale triggerpoints“  gespannen spieren”te behandelen. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en op die manier de spieren snel en langdurig ontspannen en de patiënt ervaart meteen meer bewegingsruimte.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry needling gebruikt een “droge” accupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry needling gebruikt een naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

– Pijn/ stijfheid in een spier;
– Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten;
– Verminderde kracht in de betrokken spier(en);
– Pijnontwijkend gedrag, je gaat je anders bewegen;
– Tintelingen in arm en been;
– Hoofdpijn en of duizelig.

Na een gesprek en gericht onderzoek kunnen klachten die mogelijk triggerpoints bevatten met Dry Needling behandelbaar zijn. Dry Needling is dus ook een geschikte behandelmethode bij verschillende rugklachten.

Ben je net in het ziekenhuis aan knie, heup of schouder geopereerd? Er volgt dan een periode van revalidatie om alledaagse zaken zoals lopen of zelfstandig douchen, zelf opstaan, aankleden, tanden poetsen of boterhammen smeren opnieuw te leren en uiteindelijk waar je weer zo zelfstandig mogelijk gaat functioneren.

Fysiotherapie de Pijp is gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. Dit is revalidatie die rekening houdt met de specifieke zorgvraag en het herstelvermogen van ouderen.

De fysiotherapeut helpt je inzicht te krijgen in jouw mogelijkheden en eventuele beperkingen. Je leert je krachten te verdelen en uw activiteiten te plannen. Tijdens het revalidatieproces is het belangrijk om dagelijkse handelingen zo veel mogelijk zelf te doen en ermee te oefenen.

Bij sommige klachten is het van belang dat je in je bewegingsvrijheid belemmerd wordt, dit doen we door middel van sporttape. Bij medical taping gaan we voor het tegenovergestelde resultaat: door de huid iets op te tillen en je spieren te ondersteunen geven we je bewegingsvrijheid terug zodat je optimaal kunt bewegen zonder dat het pijn doet.

We brengen medical tape aan rondom de gebieden die een extra steuntje kunnen gebruiken. Hierbij wordt de bloedsomloop gestimuleerd en haalt het druk van de zenuwen. Zo wordt er een ideale situatie gecreëerd waarbij je lichaam zijn eigen herstellend vermogen in kan schakelen om zichzelf te genezen.

Hooikoorts

Medical Taping bij hooikoorts  kan een effectieve manier zijn van het behandelen van hooikoortsklachten. Deze behandeling van hooikoortsklachten wordt steeds meer toegepast en geeft goede resultaten. De effecten kunnen zelfs zodanig zijn dat mensen klachtenvrij het hooikoorts seizoen doorkomen.

Fysiotherapie De Pijp heeft zich gespecialiseerd in revalidatie voor patiënten die na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies.

Je hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie. Wanneer je besmet bent geweest met het coronavirus kan dit een grote impact hebben in het dagelijks leven. Deze klachten kunnen langdurig aanhouden, wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk te starten met revalidatie. Doormiddel van het revalidatie traject zorgen we ervoor dat klachten afnemen en je sneller het “normale” leven kunt voortzetten. 

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van pezen, spieren, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid.

Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Met name na een operatie of bij uitgebreid letsel kan handtherapie een intensief en langdurig traject zijn. We streven naar een optimale en efficiënte aanpak, waarbij de motivatie om ook thuis te werken aan je herstel cruciaal is voor een optimaal resultaat.

Ben je slecht ter been? Of niet in staat om naar onze praktijk te komen, maar heb jij wel behoefte aan fysiotherapie? Het uitstellen van een afspraak is niet bevorderlijk voor het herstel van de klacht. Daarom is het mogelijk dat de behandeling bij jou thuis plaatsvindt. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden, zodat jij zo spoedig mogelijk jouw dagelijkse werkzaamheden kan oppakken. Voor behandeling aan huis heb jij een verwijzing nodig van de huisarts.

Weet je niet precies wat je nodig hebt?

We bepalen samen met jou welke behandelmethode het best bij jou past. Je vindt bij ons verschillende specialismen onder één dak, waardoor we jouw klachten van verschillende kanten kunnen bekijken en samen tot een goede, duurzame oplossing kunnen komen.